Милорад Додик преустановява блокадата заради посещение на Ердоган

NetNews

Тази седмица президентът Реджеп Ердоган ще направи посещение в Босна и Херцеговина, което е дотолкова важно за местните политици, че сръбският член на Президиума Милорад Додик обяви, че ще прекрати блокадата на държавния орган и ще дойде в Сараево, за да се види с турския лидер, коментират в редакцията на македонското електронно издание МКД, предаде „Фокус“.

Турският президент ще пристигне в Сараево в четвъртък, а официалната му среща с тримата членове на Президиума на БиХ трябва да се състои в петък.

Все още няма официално потвърждение от кабинета на Додик, че той ще присъства на срещата. Припомня се, че той не е участвал в сесии на държавното ръководство и не е общувал с останалите двама членове на органа от началото на август, след като парламентът на субекта на Република Сръбска прие решение, забраняващо на служителите на РС да участват в работата на Президентството, Министерския съвет и държавния парламент до отмяна изменения в наказателния кодекс, наложени от бившия върховен представител Валентин Инцко в края на юли, които обявиха за престъпление отричането на военни престъпления.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Порицание и забрана за повишение за полицаите, участвали в насилието над протестиращите под колоните на МС

Комисията за разследване на полицейското насилие и подслушванията на протестиращи граждани оповести имената на полицейските служители, участвали в охранителните мероприятия на 10 юли 2020 г. под колоните на Министерски съвет, съобщи „Отровното трио“ в мейл до медиите. Те са съобщени на Комисията с писмо от служебния вътрешен министър. Полицейските служители […]