Милтенова: В началото на протестите ни казаха, че сме приближени на ГЕРБ, а сега сме на Путин

NetNews

„Ще подам сигнал срещу транспортния министър Николай Събев в прокуратурата за набеждаване“, обяви Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

В предаването „120 минути“ транспортният министър обвини превозвачите, че са използвани. Той ги нарече „хора, които нямат интерес България да бъде независима от руските енергоносители“.

„Протестите ни са с изцяло икономически характер. Единственото, което мога да коментирам е, че в началото на протестите ни казаха, че сме приближени на ГЕРБ, а сега сме на Путин. Исканията ни са същите както в началото“, каза Милтенова.
Тя призова разговорите между превозвачите и властта да се върнат към професионалния диалог.

„В момента подготвяме законови промени за Народното събрание, които да осигурят възможност да бъде регулирана цената на електроенергията“, каза Добрин Иванов изпълнителен директор на АИКБ.

Той допълни, че преговорите между правителството и бизнеса трябва да бъдат между легитимните представители.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Швеция и Финландия влизат в НАТО. Какво ще направи Русия?

В четвъртък финландският президент Саули Нинистьо и министър-председателката Сана Марин направиха съвместно изявление, в което призоваха за присъединяване към НАТО „без отлагане“. Очаква се документите за присъединяване да бъдат подадени официално следващата седмица. Швеция се готви да последва примера на Хелзинки, като подаде молба за членство в НАТО следващата седмица. […]