Минеков към творците: Надявам се всички осъзнават колко е важно ваксинирането

NetNews

Министърът на културата проф. Велислав Минеков се обърна към творците и артистите в страната със съобщение, подчертаващо необходимостта от ваксинация срещу COVID-19 в културния сектор.

"Културният сектор е един от най-потърпевшите в тази пандемия. Аз и екипът ми полагаме всички усилия да защитим правото на труд на творците в сферата на изкуството. За да успеем заедно, е редно всички да положим общи усилия и да не се лишаваме от основното – контакта и преживяването с публиката", заявява той.

"Надявам се всички колеги да осъзнават колко е важно ваксинирането и че това е единствената алтернатива за борба с коварната болест. Интелектуалците и хората на изкуството винаги са били флагман на прогреса. Нека да запазим себе си и вярната си публика здрави, за да можем в тези динамични времена да съхраним достъпа до духовното и възвишеното", се казва още в съобщението.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Боряна Димитрова: Всичко води към нови избори

Всички стъпки на партиите водят нови избори ранната или късна есен. Такава прогноза направи социологът Боряна Димитрова пред ТВ ЕВропа. По думите ѝ, непрекъснатото повтаряне от партиите, че трябва да има правителство подсказва, че не искат да се прехвърли върху тях вината на несъставяне на кабинет. На политическата маса в […]