Министерство на отбраната се отказва от доставчици, ползващи руско гориво

NetNews

Британското министерство на отбраната заплаши доставчиците на горива, че ще спре да си сътрудничи с тях, ако в енергоносителите им има петрол от Русия. „Ако се окаже, че петролните продукти, доставени на Министерството на отбраната, идват от руски доставчици, ще предприемем незабавни мерки за преминаване към алтернативни доставчици“, казва представител на ведомството, цитиран от Telegraph.

Според изданието, министерството купува гориво от редица доставчици, по-специално от гръцката Motor Oil Hellas. Тази компания през ноември 2017 г. е сключила петгодишно споразумение за доставка с Роснефт. Въпреки това, според говорител на британското министерство на отбраната, министерството е било уверено, че продуктите на Motor Oil Hellas не идват от руски доставчици.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Франческо Тоти потвърди, че Дибала може да премине в Рома, но не вярва в трансфер на Роналдо

Легендата на италианския Рома Франческо Тоти потвърди, че евентуален трансфер на Пауло Дибала е бил възможен, но никога не е вярвал в евентуалното привличане на Кристиано Роналдо, въпреки информациите, че португалецът иска да напусне Манчестър Юнайтед. „За Дибала беше възможно, много възможно“, заяви световният шампион с Италия от 2006 година […]