Министрите на отбраната на Южна Корея и Австралия проведоха важна среща

NetNews

Южнокорейският министър на отбраната И Йон-суп се срещна със своя колега Ричард Марлс в Канбера днес, за да обсъдят последващите мерки от срещата на върха между президента Юн Сук-йол и премиера Антъни Албанезе, проведена в рамките на среща на НАТО през юни в Мадрид, предаде агенция Йонхап, позовавайки се на официално съобщение на министерството на отбраната на Южна Корея, съобщи БТА.

Двамата виждат необходимостта от засилване на двустранното сътрудничество, особено в оръжейната индустрия и бойната готовност. Те се споразумяха да продължат с разширяването на двустранните партньорства чрез формати като „две плюс две“, който включва техните министри на отбраната и на дипломацията, както и различни комбинирани военни учения в региона, се казва в съобщението.

По-специално Марлс изрази надежда за по-тясно сътрудничество в отбранителната промишленост и космическия сектор, се добавя в текста. Утре Лий и Марлс планират да посетят Джилонг, югоизточен град, където се строи линия за производство на самоходни гаубици K9 на южнокорейската фирма „Хануа дифенс“.

В края на миналата година Австралия подписа договор с Южна Корея на стойност 930 милиарда вона (709 милиона щатски долара) за 30 южнокорейски самоходни гаубици „K9 Тъндър“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Никола Филипов: ББР може да бъде спасена, ако бъдат коригирани грубите грешки на Кирил Петков

Автор: Никола Филипов, Фейсбук Миналата седмица БНБ, качи резултатите на търговските банки за второто тримесечие на 2022 година на сайта си и се присетих, как някак си неусетно отмина една година от назначаването на новия фамозен мениджмънт на ББР. Те бяха назначени с надеждата да стабилизират финансовото състояние на банката […]