Министърът на здравеопазването: Няма данни починалият гръцки студент да се е имунизирал в България

NetNews

23-годишен гръцки студент по медицина в България е починал дни след ваксинация с "АстраЗенека", съобщиха вчера гръцки медии.

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция "Медицински надзор” започва проверка по случая.

В Силистра здравният министър заяви, че няма данни гръцкият студент да се е имунизирал у нас.

"Това, което се знае, е че има проблем с този студент от травма на главата при падане вкъщи. Ще изчакаме да завърши цялата проверка. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу COVID-19, неговото име и неговото временно ЕГН не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина. Това са първоначалните данни от разговор, който проведох сутринта с директора на "Пирогов", обясни Ангелов, цитиран от БНТ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тази държава вече има 2 готови ваксини

Бразилия е готова да извърши клинични изпитания върху хора на две ваксини срещу коронавируса. Масовата им употреба може да бъде приложена чак след няколко месеца. Бразилската здравна служба съобщи, че е получила молба да разреши изпитвания от фаза 1-2 на ваксината "Версамуне", разработена от Университета на Сао Пауло "Рибейрао Прето", […]