Министърът на отбраната за щурма в Чешнегирово: Станало е недоразумение

NetNews

Не е упражнено насилие върху цивилните граждани в село Чешнегирово, увери служебният министър на отбраната Георги Панайотов по време на брифинг за случая в пловдивското село, при който военнослужещи на НАТО атакуваха по погрешка частна собственост – цех и работниците вътре.

„В това учение участват военнослужещи от няколко съюзнически държави, десетки самолети, над 100 самолета. Това е едно изключително мащабно учение, което е проведено на наша територия. Учението е много успешно за всички съюзнически сили. В рамките на това учение се случва инцидент, очевидно недоразумение, защото съюзнически военнослужещи със задачи да прочистят района на десанта, тъй като учението представлява отрениране на тактически въздушен десант, излизат извън периметъра на учението, влизат в този цех и търсят противниковите сили, които очевидно не са работещите цивилни граждани, които се виждат на кадрите“, обясни Панайотов, цитиран от Агенция „Фокус“.

„Искам да почертая, че, както се вижда на клипа, не е упражнено никакво насилие от страна на съюзническите военнослужещи. Нещо повече, не са използвани никакви груби методи. Те са наредили на цивилните граждани, които работят в цеха, да седнат“, подчерта служебният министър.

Панайотов добави, че Министерството на отбраната отправя извинения към българските граждани по време на инцидента, така и на собственика на фирмата. „Министерството на отбраната поема ангажимент да обезщети фирмата, ако има нанесени материални щети“, заяви още служебният министър. Той каза, че не е подаден доклад към военна полиция, но добави, че има отговорни лица, които трябва да понесат отговорност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Путин обеща на Лукашенко: Ще ви защитя от Запада!

Руският президент Владимир Путин предложи на белоруския си колега Александър Лукашенко подкрепа в противопоставянето му със Запада по отношение на отклонения пътнически самолет и ареста на журналиста дисидент, съобщава "Ройтерс". През 2013 г. Путин, който е близък съюзник на Лукашенко го подкрепи Лукашенко и горещо го приветства за разговори в […]