Министър Ангелов: Надявам се, че у нас третата вълна няма да е толкова интензивна

NetNews

"Поех ангажимент, заедно с народния представител Десислава Атанасова, да окажем необходимото съдействие МБАЛ в Разград, за да получи средства за закупуване на нов скенер. Това каза здравният министър Костадин Ангелов, който посети местната болница, цитиран от Евроком.

Министърът посочи, че лечебното заведение има нужда от тази апаратура, защото скенерът, с който разполага в момента, е морално и физически остарял.

"Нямаме притеснения като необходимост от допълнителни инвестиции по отношение на осигуряването на болницата за предстоящата т.нар. трета вълна от коронавирус", каза още министър Ангелов и изрази надежда, че в България тя няма да бъде с такъв интензитет.

Той посочи, че за миналата година от средствата за лечебни заведения, които поддържат над 50 процента от леглата си за лечение на COVID-19, болницата в Разград е получила над 900 000 лева, а за последните четири години, от държавата, – близо 4,5 млн. лева.

По думите на Ангелов, ще се търсят възможности и за осигуряване на финансиране на плануваните от ръководството ремонтни дейности в лечебното заведение.

Министър Ангелов коментира, че в МБАЛ-Разград е създадена изключително добра организация. Здравното заведение разполага с около 300 легла. Той добави, че разградската болница разполага с необходимата апаратура, консумативи и предпазни средства, които ще могат да се използват при евентуално увеличаване на заболелите и нужда от хоспитализиране.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Томислав Дончев прати Мария Цънцарова под карантина

Мария Цънцарова, едно от знаковите лица на bTV, е под карантина заради вицепремиера Томислав Дончев. Миналата седмица вторият мъж в правителството ѝ гостува предаването „120 минути”. Ден по-късно обаче от правителството съобщиха, че при поредния рутинен тест за опасната зараза, Дончев е дал положителна проба. Тестът на Цънчарова е отрицателен, […]