Министър Йорданова: Не съм спирала да бъда в открит дебат с г-н Гешев

NetNews

„Твърдението на Гешев за политически интереси е меко казано странно. Това, че правосъдният министър обжалва решение на ВСС, което счита за незаконосъобразно, не е процедурна хватка за бавене на каквато и да е процедура, а желание за установяване на законосъобразността в конкретни решения и действия на ВСС. В искането относно допустимостта му правя няколко доказателствени искания с оглед установяване на обстоятелствата, които се съдържат в него“. Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова пред журналисти преди заседанието на ВСС днес, цитирана от Нова телевизия.
„Надявам се, че след приемане за допустими на всички основания, ще пристъпим към събиране на доказателства. В тази фаза имам няколко доказателствени искания. Мисля, че до края на май ще бъдат разгледани и двете предложения, след като доказателствата бъдат събрани. Не съм спирала да бъда в открит дебат с г-н Гешев“, посочи Йорданова.

Тя коментира и думите на Гешев, че твърденията ѝ са „смешни“. „Ако някой може да смее при провеждане на конституционна процедура, това е негово решение и отговорност. Съвсем очаквано е Гешев да сезира КС за закриването на Спецпрокуратурата“, коментира още тя.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Проф. Христова с последни новини за новата мистериозна опасност

„В световен мащаб има засегнати над 200 деца с този мистериозен хепатит. Нямаме епидемична обстановка. Напротив, проучванията не могат да направят връзка между отделните случаи. Хепатитите при деца са много редки и това го прави мистериозен. Вероятно се касае за инфекциозен причинител. Провеждат се проучвания, за да може да се […]