Мирчев за сваленото знаме: Депутат от „Възраждане“ прави възстановка на класиката „Партизанин превзема мандра“

NetNews

Депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев коментира в социалната мрежа тазсутрешния опит на хора от „Възраждане“ да свалят украинското знаме, поставено върху сградата на Столичната община.
Ето и думите на Мирчев:

“Нито ден без ново дъно!” явно ще е новият лозунг на партия “Възраждане”. Какво имаме днес: депутат от “Възраждане” прави възстановка на класическия сюжет “Партизанин превзема мандра”! Отиват тази сутрин трима “юнаци” с вишка на “Московска” 33 и свалят от балкона украинското знаме, поставено там не като нечия приумица, а с официално решение на Столичния общински съвет.
Дежурният полицейски екип на входа на общината не ги спира, защото, забележете (!), единият се бил представил като депутат от “Възраждане”. Общинските съветници от “Демократична България” веднага отидоха на място. Междувременно знамето беше вече заменено с ново от екипа на общината. Остава обаче чувството, че повечето участници в сценката съвсем не са съзнавали нито ролята, нито отговорностите си.
“Колеги” от “Възраждане”, избрани сте с демократичен вот по силата на демократични принципи. Вземете се в ръце и започнете да поддържате поне минималния стандарт на институцията, която представлявате. Несъгласия можете да имате всякакви, но български народен представител да действа като уличен бандит е уронване на авторитета на парламента или, по-просто казано, абсолютен резил. И да, почват да ми се изчерпват синонимите на позор покрай вашите изяви.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Европейските граждани масово одобряват действията на ЕС срещу Русия

Експресно проучване на Евробарометър във всички държави членки на ЕС показва широк консенсус сред европейските граждани в полза на реакцията на ЕС на руското нахлуване в Украйна, предаде BG ON AIR. Мнозинството от европейците смятат, че от началото на войната ЕС е демонстрирал солидарност (79%) и е бил единен (63%) […]