Мисис България взе медал от маратон в Пазарджик

NetNews

Носителката на титлата „Мисис България“ Роксана Кирилова бе специален гост на четвъртото издание на спортния празник „Пазарджик Run Lacrima“, който се проведе на 8 септември в парк "Остров-Свобода", съвместно с Община Пазарджик, фондацията на Роксана Кирилова „С любов към теб“ и Българската Федерация по Лека атлетика.

Роксана Кирилова се включи в инициативата по покана на кмета на град Пазарджик Тодор Попов и златното момиче, гимнастичката Ренета Камберова – Световна шампионка и олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016г., а сега мениджър на спорта в родния си град Пазарджик.

Роксaна демонстрира завидна спортна форма и се включи в 6 километровия маратон, а на финала получи медал.

Роксана Кирилова е основател на Фондация „С Любов към Теб“, която се занимава активно с благотворителна дейност и подпомага различни социални каузи.

Роксана Кирилова е тренирала лека атлетика и не спира ежедневно да спортува. Именно към спорта е насочена и инициативата „С любов към спорта“.

По време на „Пазарджик Run Lacrima“, Роксана Кирилова представи втората изложба „С любов към спорта“ по идея на нейната фондация.

След Варна, това е втората тематична изложба, която показва най-популярните и достъпни места за спорт в Пазарджик.

„Идеята ми е такива изложби да направим в много градове на България. Искам да покажа на хората, че желанието да спортуват трябва да е по-голямо от оправданието, че нямат средства“. На кадрите е „Мисис България“ Роксана Кирилова , а снимките са дело на фотографа Милен Торбев. Следващата изложба ще е в родния град на Роксана – Силистрa.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът Байдън обявява до часове новата стратегия срещу COVID-19

Очаква се съвещателното тяло на училищната система на Лос Анджелис да гласува изискване за ваксиниране срещу Covid-19 сред учениците на 12 или повече години с цел да се запази присъственото провеждане на учебната година. Гласуването е на фона на покачване случаите на Covid-19 сред децата в Съединените щати. Нагласите са […]