Митов, ГЕРБ-СДС: В безпрецедентна ситуация сме, нейният сценарист е Румен Радев

NetNews

При всички положения ще преценим какво да правим в тази ситуация, която е безпрецедентна. В момента се създава конституционен казус, който до момента не е седял пред българското Народно събрание. Това заяви пред парламента Даниел Митов, депутат от коалицията ГЕРБ-СДС.

"Още не ни е даден мандата, за да го връщаме, трябва да видим в момента как ще протече процедурата и да решим", каза още той в отговор на въпрос дали ГЕРБ остава на позицията си да върне веднага мандата, когато го получи.

При всички положения ще трябва да видим какви са настроенията и намеренията на останалите партии. Създадената ситуация има един единствен сценарист и той се нарича Румен Радев", заяви Митов.

На въпрос при призив при третия мандат всички парламентарно представени партии да седнат на преговори Даниел Митов отговори:

"Това е хипотеза, която не е ясно дали е реалистична. По-вероятно е да отидем на избори от това, което виждам. Това не е добре за никого, страната има нужда от работещо правителство. Проблемът е, че никой не пожела да играе по правилата на многопартийната парламентарна демокрация".

"Отговорността не е в нас, ние бяхме готови да служим честно на хората като опозиция", каза още той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Григор Димитров отново отпадна рано на турнир от сериите "Мастърс"

Григор Димитров продължава слабото представяне, записвайки поредна загуба. Най-добрият български тенисист отстъпи с 3:6, 4:6 на американеца Райли Опелка и отпадна от турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Торонто. Димитров започна от втория кръг, но е аут, след като преди дни записа поражение и от Иля Ивашка, който го изхвърли […]