Мицотакис: Очаквам спорът между София и Скопие да се разреши скоро

NetNews

Гърция поддържа идеята за времева рамка за приемане на страните от Западните Балкани в Европейския съюз. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис очаква скоро да се реши спорът между София и Скопие.

Страните от Западните Балкани трябва да станат част от европейското семейство до 2033 година, заяви премиерът Мицотакис пред гръцки медии от Брюксел. Деблокирането на пътя на Северна Македония и Албания е повече от необходимо, смята Мицотакис. Той подчерта, че е време „най-сетне да се реши спорът между София и Скопие“.

Атина приветства решението на европейските лидери Украйна да получи статут на кандидат за членство в Европейския съюз. Подкрепа изразиха и от опозиционните партии в Гърция.

От „Сириза“ упрекват премиера, че не е успял да убеди европейските лидери да наложат икономически санкции срещу Турция с цел да се прекрати повишаването на напрежението към островите в Егейско море, което според Атина е „провокация“ от турска страна.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нов обрат с Дембеле, може да остане в Барса

Сагата около бъдещето на Усман Дембеле ще претърпи нов обрат, пише Спортал. Според „Мундо Депортиво“ французинът е много близо до това да подпише нов договор с Барселона и да остане на „Камп Ноу“. Настоящият му контракт изтича след седмица, а в клуба вече гледаха на него като на сигурен напускащ […]