Младен Маринов: Разформироването на спецслужбите е риск

NetNews

"Взех решение да се кандидатирам за депутат заради желанието ми да продължа да съм в час с развитието на сектор "Сигурност" и да помагам на колегите, да я направим по-ефективна". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Младен Маринов, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Софийска област и бивш министър на вътрешните работи.

По думите му идеята да се разформироват всички специални служби не е нова. "Още през 90-те години се говореше за подобно разформироване на милицията като репресивен апарат. Може би тогава трябваше да бъдат разформировани. Сега обаче подобни действия носят абсолютен риск за Националната сигурност. Тези служби са изградени на база доверие с партньорски служби, изградени са на база на лични качества и професионализъм на всеки служител в тях", посочи той.

Според него за пръв път в новата история на България службите могат да се похвалят с дейност срещу шпионаж от Русия на наша територия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От неделя затварят за ремонт ул. „Първа българска армия“

В неделя, 4 юли започва ремонтът на ул. „Първа българска армия“. По време на строителните дейности ще се подменят инженерните мрежи, ще се изгради нова асфалтова настилка, тротоари, улично осветление и нова захранваща кабелна мрежа. Предвидено е изграждане на цялостно отводняване на пътните платна и тротоарите с необходимия брой улични […]