Млади висшисти започват първа работа в администрацията

NetNews

Млади висшисти започват първа работа в администрацията

Снимка: БГНЕС

Близо 500 млади висшисти без опит ще започнат първа работа по специалността си в държавната администрация по програма „Старт на кариерата“, която се изпълнява от Агенцията по заетостта.

Те ще бъдат наети с 12-месечен трудов договор в централните управления на институциите и техните териториални поделения. Разходите за техните възнаграждения и осигуровки са от държавния бюджет за реализиране на политиките по заетостта.

Младежите са класирани и одобрени от бъдещите си работодатели на проведената в края на миналата година процедура за кандидатстване по програмата, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Предстои още младежи с висше образование, класирани във вторична процедура за кандидатстване по програма „Старт на кариерата“, да започнат своята първа работа в държавната администрация на работни места, които няма да се заемат от някои вече класирани младежи.

В програмата могат да се включат младежи на възраст до 29 години, които са завършили висше образование и нямат трудов стаж по придобитата специалност.

В рамките на 12-месечен трудов договор те ще могат да натрупат първия си стаж, професионален опит и умения по придобитото образование, с което да започнат своето кариерно развитие.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цибулкова изкушава с прозрачен сутиен и кожени дрехи

Снимка: lap.bg  Бившата тенисистка Доминика Цибулкова ще превзема сцената в танцувално шоу, което ще започне през март, пише „Телеграф“. Словачката вече тренира усърдно и няма търпение да спечели зрителите. Тя не спира да смайва последователите си и с други начинания – последното от тях е зашеметяваща фотосесия с кожени дрехи […]