Всеки политически психопат може да бъде отстранен от власт

NetNews

21 извода от ситуацията в САЩ Току-що Джо Байдън официално бе обявен за новия президент на САЩ. Демократите спечелиха мнозинства и в Конгреса, и в Сената. Ще видим как това ще се отрази на цялостната политика.

Очаквано, Оранжевият психопат се е запътил към бунището на политиката и обществения живот. Дали преди това ще мине през други институции, като психиатрии, арести, затвори и т.н., само бъдещето ще покаже.

Ще има много анализи на действията му през последните години. Затова ми се вижда по-добре конструктивно да се опитаме да си направим някои изводи. Както се казва, мъдрият човек се учи от чуждите грешки. Ето 21 извода от натръмпената ситуация в САЩ:

1. Достойно е поведението на представители на управляващата партия, които открито заявиха, че лидерът им е важен, но демокрацията е по-важна. А независимите институции са основен гарант срещу политическата психопатия. 2. Позорът не е за хората, повярвали на лъжите на политически психопат. А за самият психопат, който ги е излъгал. 3. Медиите трябва, не само трябва, а са длъжни да спират да препредават лъжите на управляващ психопат. Защото те опасно манипулират хората. 4. Когато един политик спре да отговаря на въпроси на журналисти, а започне нарцистично да използва предимно акаунтите си в социалните мрежи, има нещо притеснително. Признак на зараждаща се политическа психопатия. 5. Зад патриотична реторика и отричане на науката често се крие обикновена жажда за власт, за контрол над живота на хората и ограничаване на техни права. 6. Зад много речи, публични прояви и насочване на обществения фокус към личните действия на управляващия психопат, се крие болно его и желание за власт. Демокрацията е процедури, правила и спазване на законите. 7. Бранят се идеи и равенство пред закона, не налудни желания на политически психопат. 8. Една лъжа повторена милион пъти не става истина. Става само фикс-идея на луди немислещи фенове, зомбирани от политически психопат. 9. Когато жаждата за власт надделее над нормалността, страдат хората. 10. Отричането на реалността не я променя. Тя си остава реалност. 11. Словесните еквилибристики в представянето на проблеми като решения не променя реалността. Това са си проблеми. И то нерешени. 12. Няма да се помни как някой е дошъл, ще се запомни как си е отишъл. Всеки трябва да знае кога да си тръгне и е добре да го направи с достойнство. 13. С голямата сила идва голяма отговорност. Не е мое, на един американски герой е, но е много вярно. 14. Насила хубост не става. С насилие не можеш да накараш да те харесват. 15. Правото на мнение не отменя задължението за мислене. 16. В глобален, все по-разширяващ се свят да се говори за изолация, откъсване, сепаратизъм, най-вероятно прикрива жажда за власт и зомбиране на малки групи хора. 17. Фактът, че си фен на някаква идея, не я прави автоматично правилна или разумна. 18. Политиците са слуги на народа. Това е едно от основните достижения на демокрацията. Ако се види пример, че някой политик управлява феновете си като слуги, може би има нещо гнило. 19. Всеки политик се познава по феновете си. 20. Не гласувайте за тъпи, макар и харизматични хора. Рано или късно ще направят всичко тъпо. 21. Когато един политик спре да говори с хората, а започне да говориш на хората, това е знак за самозабравяне.

За финал трябва да си кажем, че политическата психопатия не води до нищо конструктивно, а само до разединение, позор и сриване на имиджа на цяла държава. Дано си вземем поуки от случилото се в САЩ. Няма смисъл да повтаряме техните грешки. И най-важното. Всеки политически психопат може да бъде отстранен от власт. Хората имат тази сила. Само трябва да повярват. Идват избори. Мислете. Пазете се. Спазвайте мерките! Пазете близките си! И се ваксинирайте, когато имате възможност. Аз ще го направя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как Honda "убива" производството на мотоциклети Toyota

Някога Toyota произвеждаха мотоциклети – от 1949 до 1960 година. Моделите бяха много различни – както велосипеди с двигатели, така и пълноценни големи байкове. Те се произвеждаха от Toyo Motors. Така че тези мотоциклети не са направени от Toyota, но са направени за Toyota. Toyo Motors, която между другото няма […]