Да искаш и да не искаш… когато си въобразиш, че всичко зависи от теб

NetNews

Да искаш и да не искаш… когато си въобразиш, че всичко зависи от теб.

Президентът Радев искаше служебен кабинет. За да “изчегърта” Бойко Борисов и ГЕРБ. Затова 45-то Народно събрание не излъчи правителство – в сговор с президента от ИТН не пожелаха да реализират мандата си, а на Корнелия Нинова ѝ беше “препоръчано” строго от “Дондуков” 2 да не предлага проекто-кабинет.

Служебният кабинет на президента Радев се появи. И?! Скандал след скандал: фалирали фирми на министри-юпита; съмнения за данъчни измами на шефа на НАП; 20 имота и резиденции като за шейх на Бойко Рашков; уволнения и масов стрес в болниците, предизвикани от анти-ваксъра Стойчо Кацаров; ураган от недоволство на туристическия бранш срещу министър Балтова…

И вече президентът Радев не иска служебният Му кабинет да Му организира изборите за втори мандат. Страх го е, че се компрометира. Исканията за оставки на Стойчо Кацаров и Бойко Рашков ескалират. Напрежението в обществото расте.

Всичко на Румен Радев щеше да му е наред, ако бившият шеф на съпругата му Деси, Слави Трифонов, който спечели изборите служебно, беше съставил кабинет – без проблеми и скандали.

Да, ама не. Вместо да излети в космоса, ракетата-носител се заби в трънака. Тошко Йорданов и Филип Станев дадоха пресконференция, на която се демаскираха като невъзпитани и некомуникативни – тоест, пренесоха вулгарността на шоуто в политиката.

“Демократична България” и “Изправи се. Мутри вън” останаха ужасно разочаровани, задето великолепният доскоро приятел и партньор г-н Трифонов за нищо не ги пита и за нищо ги няма.

И вече гласуването на правителство на ИТН започна да изглежда несигурно; може да се стигне до нови избори, евентуално.

Още скандали и разочарования от кабинета Му ще се превърнат в “камък на шия”, който може да потопи Румен Радев на вота през есента.

И ето, такаааа … президентът Радев си искаше служебния кабинет през април, не си го иска през юли. Всекидневно вече той призовава партиите в парламента да излъчат редовно правителство, опитва се да се дистанцира от служебните си еднодневки и от партийните крамоли.

На това положение му се вика: късно е, либе, за китка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Христов: Парламентарната група трябва да реши дали ще подкрепи кабинет

Предстои събиране на парламентарната група и да се реши дали ще подкрепи кабинет. България има нужда от редовно правителство. Гражданите очакват партиите на протеста да направят правителство, на нас ни беше отредена ролята на опозиция. Това заяви Румен Христов, лидер на СДС. Сините се явиха на парламентарния вот в коалиция […]