Има ли очила за безочието?!

NetNews

Почти всеки ден бившият министър на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков обяснява, че процедурата "Ин Хаус"(на закрити врата) е напълно законна. Следователно провеждането на търгове е губене на време. Раздаването на милиарди на приятелски фирми, без конкурс, разрешителни, дори без чертеж, изобщо не пречи. Сключването на договори с авансово плащане, според него, е средство, чрез което държавата печели милиони!

По този начин се "замразявали" цените. Като пример той дава повишаването на цената на цимента и всички суровини от времето когато е сключен договора и сега. Ако приемем тези думи за истина, това означава, че разликата в цените между деня на подписване и плащане и днес, държавата си е сложила в джоба, ако не милиарди, то поне милиони! Най-лесното обяснение за спирането на работата по магистрала "Хемус" според Нанков е ревизията на договорите от Временното правителство.

Има обаче един факт, който Нанков упорито отказва да види! Фирмите подизпълнителки са спрели работа, защото парите ги няма и хората не получават заплати! И причината е именно измисления от него начин на договаряне. Същата финансова пробойна откри министър Виолета Комитова при свлачищата и язовирите. Наследничката на Николай Нанков не само рови и иска обяснение за раздадените милиони. Тя дори показа "стаи за първа помощ", които приличат повече на гарсониери за компаньонки, отколкото на пунктове за първа помощ.

От министерството на финансите Асен Василев не остана по-назад от нея. Той размаха заповед за уволнение на директора на Държавната финансова инспекция – Георги Начев, но не успя да му я връчи. Начев се е скрил в отпуска по болест. В очакването на неговото завръщане той ще бъде подведен под отговорност, не за стаи за "първа помощ", а за строежа на курортна база с парите на данъкоплатците в курорта Албена и предоставянето ѝ на летовници на пазарни цени. Финансовите инспектори си намерили ново призвание. Отдали се на хотелиерство!

С управници като Нанков и Начев – нищо не се губи! Парите се въртят без значение откъде идват и къде отиват. Благодарение на схемите измислени от тях, всички са "печеливши". Някои – повече, други по-малко. За третите, които са губещи само защото са се родили в България за сега изобщо не става дума. Или както каза Костов – всеки да се оправя!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Извънредна сесия за обектите от общинския заем за 9 млн. лева

В 17.30 часа днес започва извънредна сесия на Общински съвет – Ямбол с единствена точка в дневния ред – включване на обектите, които ще се финансират от общински заем за близо 9 000 000 в бюджета на общината за настоящата 2021 г. Предложението е внесено от кмета Валентин Ревански с мотив „стартиране реализирането на проектите и започване на фактическото им изпълнение”.