Пламен Николов е парашутист

NetNews

Коментар на Емил Соколов, историк от университета в Екзитър, Великобритания:

Тъпо е да се подиграваме на Пламен Николов за работата му. Шнорхели бил продавал, тъпа била фирмата, това са глупости. Ако искате да го критикувате, има причини да го направите и те са следните:

1. Довчера никой не беше чувал за Пламен Николов. Какви са приоритетите му? Какви са каузите му? Нищо не се знае за този човек. Освен, че е непознат за обществото, той не е и някое от водещите лица на партията, от която е издигнат. Пламен Николов е обвит в мистерия, което не е нормално, когато е номиниран за премиер. Очаква се тази личност да е добре позната, да е участвала активно в кампанията, в дебати, срещи с гражданите и други. Пламен Николов е парашутист. Спуснат е отгоре, защото Слави така е решил. Волята на суверена, за която Слави не спира да говори, въобще не е фактор в избора на премиер. Това е проблем.

2. Пламен Николов е избран за политик на кастинг за политици. Такава простотия само ние можем да сътворим. Какъв кастинг за политици, какви пет лева. Политик не се става като спечелиш риалити шоу. Не те избират за политик със смс-и. Тук проблемът е също, че самият Пламен Николов се е явил на такъв кастинг с мераците да става политик. Лъха на як опортюнизъм и просто не е сериозна цялата ситуация. Ако ти се занимава с политика, трябва да си изградиш име с действията и позициите си, а не като отидеш при Слави и му кажеш "направи ме политик". Политик не те правят, политик се става, когато обществото ти гласува доверие, защото отстояващ интересите му.

3. Никой не може да обясни какво точно означава "Доктор по философия на правото, политиката и икономиката". Терминът на английски е PhD – доктор по философия и вече след това се казва в коя сфера – история, политика, право и тн. Разбирам обаче, че тук не става въпрос за титлата, ами Николов е писал дисертация по темата философия на правото, политиката и икономиката. Точната тема е: "Философско-антропологична рефлексия върху времето". С тази тема Пламен Николов е станал доктор по философия (PhD) на правото, политиката и икономиката. Какво точно е учил Николов ли? Нямам идея. Аз също съм писал докторат, но заглавието на тезата му звучи като нещо от виц за професори и колко неразбираеми са публикациите им.

4. Последно, Пламен Николов беше издигнат след 3 неуспешни кандидатури – шахматист, царист и юрист-масон. Тук няма как да не възникне въпросът – ако Пламен Николов е толкова добър, колкото Слави твърди, защо е бил чак четвъртият му избор за министър-председател? Трябваше ли да го има цирка преди това, или Пламен Николов е избран в последния момент, защото президентът измести датата за връчване на мандата.

Оставете какво работи кандидатът за министър-председател, това не е проблем. Други са червените линии. Горе са описани. Още по-забавно е, че на фона на всичко това, вчера Николов е обяснил как "България не е имала премиер като него". На това му се вика на гол гъз, чифте пищови. Никой не знаеше за него довчера, така че може по-кротко и по-скромно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откритие: Съставка в червеното вино предпазва от стареене

Съединение, открито в червеното вино, може да помогне за борба с последиците от стареенето, показват нови изследвания. Ресвератролът, който съществува в обвивката на червеното грозде и придава цвета на плодовете, може да спре разграждането на мозъчните клетки с напредването на възрастта, твърдят учените. Експерименти показват, че естественото съединение споделя много […]