Мобилните комуникации на ДНР и ЛНР преминаха към руска номерация

NetNews

Мобилните комуникации в Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР) преминаха на руска номерация, абонатите ще получат кода на руския мобилен оператор +7. Това съобщиха ръководителите на републиките Денис Пушилин и Леонид Пасечник в Telegram.

„Днес абонатите на републиканския телекомуникационен оператор „Феникс“ с номерационен код +38071 преминава в кода на руската номерационна система. По този начин става възможно да се извършва обаждания и изпращат SMS съобщения до абонатите на Phoenix, използвайки руската система за номериране +7“, пише Пушилин. Според него това е „много добър подарък за Деня на победата“, пише Лента.ру.

Ръководителят на ЛНР каза още, че „интеграцията на Луганската народна република с Русия набира скорост“. Той отбеляза, че предоставянето на републиката на отделен руски номерационен код значително ще улесни взаимодействието с Русия както за обикновените граждани, така и за бизнеса, културата и други области. На 6 май Пушилин назначи извънреден и пълномощен посланик на ДНР в Русия – позицията беше заета от председателя на местния парламент Олга Макеева. Родион Мирошник става посланик на ЛНР в Русия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Георги Дюлгеров ще снима филм по "Записки по българските въстания"

На 3 май (вторник) започнаха снимките на новия филм на БНТ – „Дядо Вълю“, по книгата на Захари Стоянов „Записки по българските въстания“. Лентата е част от филмопроизводството на обществената телевизия и се очаква да бъде излъчена в края на годината. Снимките на филма „Дядо Вълю“ започнаха в къщата-музей „Тодор […]