Мобилните оператори блокираха обажданията до Малдивите заради измама

NetNews

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) приключи проверката по постъпила информация за телефонни измами, извършвани с международни номера, съобщиха от КРС.

Установено е, че към български абонати са били осъществени краткотрайни позвънявания от номера от номерационния план на Малдивите (+960). Позвъняванията са направени с цел осъществяване на обратно изходящо повикване, което води до реализиране и тарифиране на нежелан международен трафик.

Комисията работи в тясно сътрудничество с мобилните оператори за ограничаване на подобни измами. Съгласно Закона за електронните съобщения, в случай на "измама" или "злоупотреба", КРС изисква от мобилните оператори да се блокира достъпа до изрично посочени номера или услуги с оглед защита на крайните потребители.

Мобилните оператори са предприели действия за блокиране на входящите и изходящите повиквания от и към обхват с код +960 (Малдиви).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Правосъдие за всеки": Да си поискаме държавата обратно от самозабравилата се олигархия

От инициативата "Правосъдие за всеки" протестират вече за 19-и път пред Съдебната палата в София, като тази вечер си припомнят събитията от 4 фувруари 1997 година, когато БСП върна на президента Петър Стоянов мандата за съставяне на правителство. "Да си поискаме държавата обратно от самозабравилата се олигархия", е надсловът на […]