Мобилните плащания ще се превърнат в основния метод за разплащане

NetNews

През 2025 г. мобилните плащания ще се превърнат в основния метод за разплащане по света. Това показват тенденциите в платежните технологии, описани в годишния Глобален доклад по плащанията на американската организация FIS, пишат от норвежката компания „Сетъл груп“ (Settle Group), която поддържа приложението за мобилни разплащания Settle.

Според доклада инерцията, която дигиталните платежни услуги получиха по време на ограниченията заради пандемията, ще се запази. Така потребителите ще продължат да плащат все по-рядко в брой или с кредитна карта. Вместо тов, все по-често ще предпочитат плащането със смартфон чрез инсталиран в него мобилен портфейл.

Основните причини за преминаването от кеш и карти към мобилни плащания са по-високото ниво на сигурност поради отключването им с биометрични данни, както и възможността да съвместяват няколко платежни източника – дебитни, кредитни карти, онлайн кредитни линии и други – в един инструмент. Другите предимства на мобилните портфейли са по-удобните решения за завършване на покупката и по-голямата гъвкавост при интегрирането на платежни инструменти онлайн.

Като допълнение, мобилният портфейл позволява значително по-удобен начин за разплащане в редица интернет и физически магазини. Settle спестява на потребителите въвеждането на картови данни и им позволява да изпращат и получат пари в рамките на секунди, с едно плъзване по екрана на мобилния телефон. И всичко това се осъществява без абсолютно никакви такси за потребителите, пише в съобщението.

Друг анализ – на маркетинговата компания „Джунипър Рисърч“ (Juniper Research) – показва, че сумата на плащанията с мобилни приложения, които използват биометрични данни за гарантиране на сигурността на транзакциите, ще достигнат 1,2 трлн. долара през 2027 г. Това ще е ниво 4 пъти повече от очакваното за тази година.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Рускиня в първия ден на войната: Мислех да продам цялото си имущество

Анализ на AP, превод: БТА Откакто Русия нахлу в Украйна, Анастасия започва деня си с писането на антивоенно послание и поставянето му на стената на жилищния си блок в Перм, индустриален град в планината Урал, където живее. „Не вярвайте на пропагандата, която гледате по телевизията, четете независими медии!“, гласи едно […]