Може ли Путин да започне война на 9 май?

NetNews

Би Би Си, Франк Гарднър:

Русия казва, че е глупост, че ще обяви тотална война на Украйна през следващите дни. Досега Москва отричаше, че е във война, а вместо това определяше инвазията си в Украйна като „специална военна операция“.

Но западни служители спекулират, че президентът Владимир Путин може да използва военния парад на победата в Русия на 9 май, за да обяви ескалация на военните действия. В дните преди инвазията на 24 февруари руските власти се наредиха на опашка, за да се присмиват на предположенията за предстояща инвазия като „западна истерия и пропаганда“.

И все пак те нахлуха, като хванаха изненадани дори много украинци. Така че най-малкото, което можем да очакваме, са някои триумфални съобщения за постигнати цели и победени врагове. Реални или имагинерни.

Вината за бавния темп на руско настъпление в Донбас вероятно ще бъде хвърлена върху НАТО и вероятно ще има допълнителни предупреждения към Запада да спре да помага на Украйна да се защитава. Каквото и да се случи на 9 май, трудно е да видим края на тази война скоро.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Качествата на жената, която излъчва истинска женственост

Женствеността не се изразява в скъпи дрехи, тонове грим и бижута. Тя е специална енергия, която не притежава всяка жена. Понякога външният блясък не е достатъчен, за да ни придаде чар и харизма. Качествата на жената, която излъчва истинска женственост: Емоционалност Жената с истинска женственост е емоционална. Тя не крие […]