“Момчето си отиде” с любов и аплодисменти (СНИМКИ)

NetNews

Стотици близки и приятели си взеха последно сбогом с любимия актьор Филип Трифонов, предаде БГНЕС.

Поклонението се състоя в столичния храм „Свети Седмочисленици“. Филип Трифонов беше изпратен в последния си път с ръкопляскания.

Актьорът Стефан Мавродиев се поклони пред паметта на своя колега и приятел: „Казвам на Филип момче, защото това е първата му роля. По това време се и запознах с него. „Момчето си отива“ на режисьора Людмил Кирков го изстреля и го сложи на неговото голямо място в нашето кино… Филип може да ме накара само да се усмихвам“.

Екатерина Евро, с която Филип се снима в „Оркестър без име“, има много спомени с него, защото са били близки приятели и в живота, а не само на сцената. „Има много неща, които сме преживели заедно. Всеки ден от „Оркестър без име“ беше любим. Филип и останалите колеги много ме подкрепяха по време на снимките, преди това никога не се бях снимала. Той много ми помагаше, напътстваше ме. Светла му памет!“, сподели през сълзи тя.

„Искам моят приятел Филип Трифонов вечно да живее в мен“. Това заяви актьорът Антон Радичев. „Най-дългият период, когато съм бил на море, е по време на снимките на „Оркестър без име“. Изкарахме три месеца. В края на снимките той си нарани ръката, докато репетираше. Спряхме снимките, докато се оправи. Този момент най-силно ще запомня от филма. Филип беше близък приятел, често си ходихме на гости. Играли сме в Народния театър, където го доведе Павел Васев. Много е жалко, че Филип вече го няма сред нас“, каза Радичев.

Режисьорът Евгений Михайлов ще запомни Филип не само с прекрасните роли, но като човек, който е изживял един достоен живот. „Той изживя един достоен и изправен живот. Няма да си отиде само момчето. Ще го изпратят много приятели и любовта на зрителите, на поколение наред, които ще гледат неговите филми. Филип много помагаше на приятелите си, но не винаги получаваше помощ“, каза той.

Ути Бъчваров сподели, че ще помни Филип Трифонов като „човек, който обича късната есен, но не си отива с нея“.

Актьорът почина на 73-годишна възраст на 6 януари. Той спечели сърцата на българския зрител с ролите си в класики като “Момчето си отива” и “Оркестър без име”.

Филип Трифонов е роден на 4 май 1947 г. Следва aктьoрcкo мaйcтoрcтвo във ВИТИЗ в клaca нa Aпocтoл Кaрaмитeв от 1969 дo 1973 г. Първата си роля в киното изиграва още преди да завърши академията. Тя е именно известното му превъплъщение като Ран във филма на Людмил Кирков “Момчето си отива” през 1971 г.

Трифoнoв имa роли в нaд 30 филмa, мeжду кoитo „Прeбрoявaнe нa дивитe зaйци”, “Кaтo пeceн”, “Гaрдeрoбът”, “Инcтрумeнт ли e гaйдaтa?”, „Oркecтър бeз имe”, „Лaвинa”, “Зaбрaвeтe тoзи cлучaй”, “Eшeлoнитe”, “Живoт дo пoиcквaнe”, „Зaщитeтe дрeбнитe живoтни”, „Aдиo, Риo”, „Ивaн и Aлeкcaндрa”, “Рaзхoдки c aнгeлa”, “Мaдaм Бoвaри oт Cливeн”, „Рaпcoдия в бялo”, „Бaй Гaньo тръгвa из Eврoпa”. /БГНЕС

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Зима! Мадрид не приема полети заради силен сняг

Около 300 полета бяха отменени от международното летище на Мадрид в Барахас заради обилния снеговалеж. Летището днес няма да работи. Някои авиокомпании обаче може да пренасочат полетите си за кацане на други летища в страната. Снежната покривка в Мадрид вече превишава 20-30 сантиметра. Очаква се цял ден да вали. Заради […]