МОН започва информационна кампания за щадящите тестове

NetNews

Министерството на образованието и науката ще проведе медийна информационна кампания за тестовете, с които ще бъдат тествани учениците два пъти седмично след завръщането им в училищата, предаде БНР. Това е едно от решенията, които са взети на вчерашното заседание на отрасловия съвет в системата на образованието. В него участват представители на просветното министерство, на синдикатите и на работодателите в системата.

Разработване на механизъм за тестване на учениците и поетапно връщане на присъственото обучение са други две решения, взети на съвета.

Решено е също да бъде продължена информационната кампания на МОН сред учителите за ваксинацията. Колективният трудов договор ще бъде променен и така на непедагогическия персонал, за който не е осигурена работа при преминаване към дистанционно обучение, ще бъдат дадени 20 дни допълнителен платен годишен отпуск.

От Съюза на работодателите в системата на народната просвета са предложили връщането на учениците в училище да бъде гъвкаво като се започне с I и II клас, а след това се продължи с IІІ и IV клас, а ротацията да бъде с 5-дневна продължителност. От съюза са предложили още прилагането на тестовете за учениците да бъде само след разработен единен алгоритъм за цялата образователна система, както и да бъде приложен 6-месечен гратисен период за въвеждането на зеления сертификат за работещите в средното образование.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Топлофикация София" връща парите на русенката, която никога не е имала имот в столицата

Жената, която два пъти се оказа длъжник на "Топлофикация София" без никога да е живяла в столицата и да притежава имот в града, ще получи обратно парите си, а запорът върху банковата ѝ сметка вече е вдигнат, предаде БНТ. Както вече ФАКТИ писа, в рамките на 6 години Цанка Димитрова […]