МОН: Учениците от 1-ви до 4-ти клас няма да носят маски в час

NetNews

Учениците от 1-ви до 4-ти клас, включително, няма да носят маски по време на учебен час. Маските няма да са задължителни и за децата от предучилищните групи в училищата. Класните стаи ще трябва да се проветряват поне два пъти по време на учебен час.

Промените са записани в актуализираните Насоки за обучение в условия на пандемия, изготвени от Министерството на образованието и бяха обявени преди минути, предаде БНР.

Задължителни през целия ден и навсякъде в училищните сгради остават маските за всички останали ученици, както и за учениците от началните класове – в междучасията и в общите пространства на училището.

Маските няма да бъдат задължителни за учителите по време на учебен час при физическа дистанция от поне 1,5 м между тях и местата на учениците. Това правило ще важи и за часовете по физическо възпитание на закрито, ако в конкретния час помещението се използва само от една паралелка при дистанция от поне 1,5 м между учениците и при редовно проветряване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Карди Би стана майка за втори път

Рапърката Карди Би и съпругът ѝ Офсет от хип-хоп триото "Мигос" отново са станали родители, съобщи сайтът на сп. "Пийпъл". Карди Би лично е споделила радостната вест в Инстаграм, публикувайки своя снимка от болничното легло, на която с Офсет са свели погледи към новороденото си момченце. "Радваме се, че най-накрая […]