Москва зове: Оценете заплахите на Украйна по адрес на Русия!

NetNews

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова призова Германия и Франция, които се застъпват за срещи в "нормандския формат", да оценят заплахите на Украйна по адрес Русия, дали те способстват за напредъка на преговорите, информира "Новости".

По думите на Захарова поведението на руските партньори от "нормандския формат" – Берлин и Париж, предизвиквало въпроси.

"В миналото те обявиха намерението си да съдействат за разрешаването на вътрешния украински конфликт, но сега не реагират по никакъв начин на факта, че Киев открито саботира Минските споразумения и последователно спъва преговорите с Донецк и Луганск в Контактната група. А сега той потъна до степен, че започна открито да заплашва Русия", настоя говорителката на руското външно министерство, коментирайки неуточнени от нея изявления срещу Русия, идващи от Киев.

"Призоваваме властите на Германия и Франция, ратуващи за провеждането на нови срещи по "нормандския формат", да оценят как преките заплахи от украински политици по адрес на Русия способстват за напредъка на преговорите, а гражданите на Украйна – да се замислят докъде могат да доведат агресивните милитаристки изявленияа на киевските политици", подчерта Захарова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Въвеждат имотен данък за охлаждане на пазара

Преди близо две десетилетия в Китай възникна идеята да бъде въведен данък върху имотите с цел охлаждането на пазара и предпазването от възникването на имотен балон. Реални стъпки към реализиране на идеята обаче бяха предприети след идването на власт на президента Си Дзипин, който я подкрепи. Въвеждането на данъка ще […]