Москва: Лъжа е, че руски сили са бомбардирали театъра в Мариупол

NetNews

Москва: Лъжа е, че руски сили са бомбардирали театъра в Мариупол

Снимка: БГНЕС

Руското външно министерство определи като лъжа твърдението на украинските власти, че руските военновъздушни сили са бомбардирали театър в Мариупол, и заяви, че истината ще излезе наяве, предаде Ройтерс.

„Режимът в Киев веднага се опита да обвини руската армия, че е пуснала, както твърди той, бомба върху театъра“, каза днес говорителката на министерството Мария Захарова на брифинг.

„Разбира се, това е лъжа. За всеки е добре известно, че руските въоръжени сили не бомбардират градове. Колкото и видеа да бъдат скалъпени от структурите на НАТО, колкото и фотофалшификации да бъдат направени, истината ще излезе наяве“, заяви тя.

Според украинското външно министерство руските сили са бомбардирали театъра, в който са се били подслонили стотици цивилни. Киев обвини Москва във военно престъпление.

Руското министерство на отбраната отхвърли твърденията на Украйна и обвини украинския националистически батальон „Азов“, че е взривил сградата, след като е държал заложници там и е използвал горните етажи, за да обстрелва руските сили. (БТА)

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Барселона удари Галатасарай с 2:1 като гост

Снимка: БГНЕС Барселона удари Галатасарай с 2:1 като гост в осминафинален мач-реванш от Лига Европа. Така момчетата на Шави се класираха на четвъртфиналите след нулево равенство в Испания. Двата отбора изиграха вихрено първо полувреме, редувайки атаки и пред двете врати. Маркао откри резултата с глава, но Педри изравни в 37-ата […]