Москва ще кръсти пространството до британското посолство „Луганска народна република“

NetNews

Кметството на Москва обяви вчера, че ще нарече пространство, разположено близо до посолството на Великобритания, в чест на проруските сепаратисти в Източна Украйна, които се бият заедно с Русия срещу украинските сили, подкрепяни от Запада, предаде Франс прес.

Тази безименна досега зона по протежение на Смоленската крайбрежна улица в центъра на Москва, близо до „Нови Арбат“ ще носи названието площад „Луганска народна република“, посочи в изявление кметството.

Московското кметство съобщи, че наименуването се прави след гласуване, в което са участвали повече от 100 000 московчани. За избрания с мнозинство вариант са гласували 56,85 процента от участниците във вота, отбелязва ТАСС. Това решение идва на следващия ден, след като Русия обяви, че е поела контрола над цялата Луганска област в Източна Украйна, посочва АФП.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Митов: ПП доказа несъстоятелността си

ГЕРБ е солидна група и вече сме взели решение. Това заяви заместник-председателят на партията Даниел Митов, коментирайки дали отделни техни депутати биха подкрепили едно евентуално правителство на Асен Василев, предаде репортер на БГНЕС. „Приоритетите се дискутират между хората, които искат да направят мнозинство. Те трябва да са публични, такъв е […]