Москов: Правителството трябва да иска оставката на Фон дер Лайен заради ваксините

NetNews

„Българското правителство, при силна държавност, трябва да поиска оставката на Урсула фон дер Лайен заради липсата на ваксини“, смята бившият здравен министър Петър Москов. В предаването „Лице в лице“ по бТВ той каза, че държавата трябва да потърси отговорност от ЕК за ваксините, за които сме платили, но не сме получили.

„Европейската комисия не е свършила най-важната си работа за целия мандат. Когато трябва да защитиш здравето, живота и сигурността на собствените си народи, ти се проваляш. Това е единствената задача на ЕК, това ще коства животи. И това изисква оставка“, категоричен е Москов.

По думите му „зелените коридори“ за ваксиниране са добра идея, стига да има с какво да се ваксинират хората.

Относно отпускането на мерките и отварянето на заведенията от 1 март, бившият здравен министър коментира, че трябва цялостна смяна на подхода в борбата с пандемията.

„Не може от затваряне до затваряне. Когато епидемиолозите кажат, че има нарастване, тогава задължително се тества населението и се изолират само носителите“, казва Москов.

„Когато говорим за справяне, трябва да говорим за план за излизане, а не как да продължим в тази агония“, каза още бившият здравен министър.

Той коментира и друг аспект – активността на здравната система.

„Когато беше наистина грозна картината по болниците в края на ноември и началото на декември, имаше не повече от 50 болници, които отговориха на предизвикателството. А ние имаме 340 болници в цялата страна“, каза Москов.

По думите му ако някой не може да се справи с тези предизвикателства, трябва да се занимава с друга дейност, а не да ръководи болница.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

3 неща издават, че мъжът е влюбен според зодията

Когато се влюбят до полуда почти всички мъже се променят драстично. Представителите на различните зодии обаче показват любовта си по уникален начин. Ето какъв е той за всяка зодия: Овен 1. Влюбеният Овен ще се опита да остане в полезрението ви. Той е винаги близо до вас. 2. Той е […]