Мотивът на похитителя в Черна гора е свързан с родителите му

NetNews

Мъжът, заплашил да взриви клона на банка NLB в черногорския град Бар, е извършил престъплението заради своите родители, съобщава черногорският „Виести“.

Още по темата

28 дек 2021 12:45

17

По-рано днес мъж с име Един Бегзич облепи входа с листовки с искане за връщане на парите на служителите на фирма „Приморка“. В противен случай щял да взриви самоделно взривно устройство, припомня БГНЕС.

Той е записал видеоклип, на който се вижда взривното устройство. На видеото Бегзич държи детонатор и демонстрира какво ще направи. Той публикува условията си, снимка на бутилките с коктейл „Молотов“ и бомбата в Youtube.

Полицията евакуира сградата и блокира улицата.

Във видеото той се обръща към премиера Здравко Кривокапич, вицепремиера Дритан Абазович и председателя на парламента Алекса Бечич, като моли директорите на НЛБ Банк да изплатят на бившите работници парите с дължимите им лихви.

„Баща ми и майка ми са сред работниците. Готов съм да се боря за тях и да дам живота си за тях“, казва Бегзич.

Фирма „Приморка“ някога е един от лидерите в развитието на община Бар. В годините на прехода работниците губят работата си с неизплатени заплати и социални помощи. На 1 юли 2010 г. правителството на Черна гора издаде гаранции за заем от 4 милиона евро от 14,4 милиона евро за компанията „Мелгония Приморка“. Цялото имущество на дружеството бе заложено за кредита.

Вътрешният министър Сергей Секулович каза, че ситуацията в Бар, където тази сутрин беше евакуирана част от ул. „Маршал Тито“ заради заплахата, е сложна, изискванията са ясни и компетентни лица водят преговори с него.

Той подчерта, че тъй като събитията са в ход, не може да говори по-подробно.

Журналист от ТВ „Виести“ от местопроизшествието каза, че са правени няколко опита за преговори с мъжа да се откаже от намерението си, но засега безуспешно и на мястото се очакват членове на семейството му.

Говорителят на главната прокуратура в Бар Радован Джуришич каза пред репортери, че тази сутрин мъжът е забранил на служителите на банката да влизат в клона, заявявайки, че е въоръжен с експлозиви.

„Тъй като лицето не е насилствено и не заплашва никого освен себе си, се надяваме, че преговорите ще дадат резултати“, каза Джуришич.

Според направената проверка не става дума за лице, склонно към престъпна дейност.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ с 14% от януари

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg На 29 декември, ще се проведе открито заседание на Комисията по енергийно и водно регулиране, на което ще бъде обсъдена нова тарифа на природния газ. От „Булгаргаз“ ЕАД предлагат цената на синьото гориво да стане 117,12 лв. за мегаватчас от януари. Това е поскъпване с малко […]