Мощен удар върху икономиката на съседите

NetNews

За първото тримесечие на текущата година Турция отчита спад от 53.9% в туристическите посещения на годишна база. Над 40% са се свили и приходите от сегмента за разглеждания период. От реализираните туристически посещения повечето са били All Inclusive.

Турците също са преустановили туристическите посещения извън страната. Спадът там е 84%.

Ограниченията за пътуване, предизвикани от пандемията от коронавируса, оказаха разрушителен ефект върху туризма на Турция през 2020 г., който е голям източник на приходи за икономиката на страната. През 2018 г. 7.7% от заетостта в южната ни съседка е била в туристическия бранш, сочат данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Приходите от туризъм за същата година са съставлявали 3.8% от БВП на Турция.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Интензивен пътен трафик покрай празничните дни

Както обикновено предпразничното движение на автомобили е най-сериозно на изходите на по-големите градове и по основните пътища в страната. По-значителен е трафикът на изходите за София за АМ "Тракия" и АМ "Хемус". Единственото ограничение, което е на АМ "Тракия" е заради ремонт между Чирпан и Стара Загора – движението се […]