Мразовита сутрин в петък, през деня ще е слънчево

NetNews
Мразовита сутрин в петък, през деня ще е слънчево

Снимка: Pixabay

През нощта ще преобладава ясно време, по-значителна ще е облачността над северните и западните райони на страната. Ще духа слаб, в Северна България до умерен вятър от запад-северозапад.

Сутринта ще е все още студено с преобладаващи минимални температури между минус 8° и минус 3°, в София – около минус 6°, прогнозира дежурният синоптик от НИМХ пред БТА.

Утре облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево. Вятърът ще се усили и ще е умерен, в Горнотракийската низина и Дунавската равнина – силен от запад-северозапад. С усилването на вятъра бързо ще се затопли и максималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София – около 5°.
   
Над Северното Черноморието до обяд облачността ще е по-често значителна, над Южното ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.
   
Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността до обяд, на места над планините в Западна България. Ще духа силен до бурен вятър от север-северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българите имат доверие повече в лекарите, не в здравната система

Въпреки трудностите и някои разочарования от функционирането на здравеопазването като система близо 46 на сто от хората са убедени, че в случай на сериозно заболяване ще получат възможно най-доброто лечение в България. Това показват данни от проведено в средата на 2021 г. национално представително изследване сред българското население, което е […]