Музиката вместо улицата – още един концерт от „Златната Диана“ 2021

NetNews

На 23 юни, сряда, на сцената на зала „Съвременност“ в Културно-информационен център „Безистен“ от 19:00 часа ще бъде представен музикалният проект „Музиката вместо улицата“ за деца-виртуози, свирещи на различни инструменти. Събитието е част от Музикални празници „Златната Диана“ 2021.

Детският оркестър е създаден на цигуларя Георги Калайджиев, бивш концертмайстор на елитния камерен ансамбъл „Софийски солисти”. Неговият проект „Музиката вместо улицата“ започва преди повече от десет години с обучението по класически музикални инструменти – цигулка, пиано, виола и китара – на ромски деца от квартал „Надежда“ в Сливен. Основната цел е да отвори нови хоризонти към изкуството и творчеството за социално слабите деца от град Сливен.

Концертът в Ямбол ще бъде с участието на Камерен оркестър „Дианополис“ с концертмайстор Красимира Султанова и Вероника Тодорова – акордеон.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов търг за продажба на общински недвижими имоти в „Тунджа“

Нови пет недвижими имота обяви на търг община „Тунджа“. За продажба са обявени 98,385 дка земеделски земи в с. Голям манастир с начална тръжна цена 151 686 лв. без ДДС и четири дворни места. Двете дворни места с постройки са в с. Роза с площ от 542 кв. м, от […]