Мусонните дъждове в Пакистан отнеха живота на шестима

NetNews

Най-малко шестима души, включително жени и деца, загинаха в резултат на мусонните дъждове, които се изляха над Югозападен Пакистан, както и над други части от страната, предаде Асошиейтед прес, като се позова на националната агенция за борба с природните бедствия.

Тя изрази опасения, че броят на смъртните случаи може да нарасне, тъй като няколко човека са в неизвестност след внезапни наводнения в отдалечени райони в провинция Белуджистан. Пороите, които започнаха вчера и продължават и днес, са нанесли щети на десетки жилища в югозападния пакистански регион.

От миналия месец проливни дъждове причиниха смъртта на 38 души и нанесоха щети на повече от 200 жилища в Пакистан, включително в Белуджистан.

В тази провинция през уикенда пътнически автобус падна в дълбока пропаст по време на порой. При катастрофата загинаха 19 човека.

Наводнения, предизвикани от сезонните мусонни дъждове предизвикват хаос в Пакистан всяка година и причиняват десетки жертви, отбелязва АП.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Гърция обмисля връщането на маските

Гърция обмисля връщането на маските на закрито, съобщава „Катимерини“. Експертната комисия, която съветва правителството за мерките срещу COVID-19, препоръча те да се върнат във всички закрити обществени места като супермаркети и магазини. Броят на активните случаи на коронавирус в страната е между 150 и 200 хиляди. Експертите очакват настоящата вълна […]