Мъж крещи на папата: Бог не те признава!

NetNews

Мъж предизвика смут по време на седмичната публична аудиенция на папа Франциск в сряда, предаде Франс прес.

Той крещял несвързани нападки към Католическата църква и нейния предстоятел, пише БТА.

„Църквата не е това, което иска Бог“, извика на английски мъжът на видима възраст около 40 години няколко минути преди края на аудиенцията в зала „Павел Шести“ във Ватикана.

Той говори също на испански и италиански и изглежда се изказа по въпроса за носенето на предпазни маски.

Папата продължи аудиенцията си, докато мъжът бе отвеждан извън залата, без да се съпротивлява, от представители на ватиканската жандармерия и един швейцарски гвардеец.

„Бог не те признава, Отче, ти не си крал“, извика за последно мъжът.

„Чухме преди няколко минути един човек, който викаше, който сипеше укори, който имаше проблем – не знам дали физически, психически или духовен, но той е един от нашите братя в затруднение“, реагира папата, който вероятно не чу какво говори мъжът.

„Искам да завърша, като се помоля за него, за нашия брат, който страда. Бедният, той крещи, защото страда. Има нужди. Да не бъдем глухи за нуждите на този наш брат“, каза Франциск и прикани присъстващите да се помолят за изведения от залата мъж.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Павел Ангелов даде неофициален старт на българското участие в Пекин

Снимка: БГНЕС Родният състезател в спускането с шейни Павел Ангелов даде неофициален старт на българското участие на Олимпийските игри в Пекин. На улея в Янцин той взе участие в първите две тренировки, като и в двете даде 13-и резултат в група „А“. По-късно днес са тренировъчните рънове и в група […]