Мъж от Монтанско издаде жена си, че продала гласа си за 50 лева

NetNews

Мъж от Монтанско е издал съпругата си в полицията заради 50 лв., съобщи BulNews.

В изборния ден Луси Димитрова от монтанското село Ерден получила 50 лв. от свой съселянин с инициали С. И., за да даде избирателния си глас в полза на определена политическа партия и кандидат-президентска двойка, като посочи казаните от него номера.

Жената приела, като мотивите ѝ били, че има 3 деца и има нужда от тях. След като гласувала, Луси получила паричната сума в присъствието на съпруга си, за когото обаче 50 лв. нямало. Причината била, че Сергей, за когото се твърди, че е раздавал парите, се страхувал, че той “ще го изкаже”.

Обиден и ядосан от пренебрежителното отношение, съпругът на Луси издава Сергей на полицията. Така, без да иска, уличава в престъпление и съпругата си.

Мъжът отказа коментар пред камера, а набеденият за търговец на гласове отрича всичко.

“Как ще ѝ дам на Луси, като тя не знае да чете и да пише? Тя е неграмотна! Как ще ѝ дам на тая, нека си напише трите имена, да видим дали може да пише!”, каза Сергей Илиев.

Обвинението на районната прокуратура срещу него е за престъпление против политическите права на гражданите. Установено е, че е дал сумата от 80 лв. на две лица, за да гласуват с определена бюлетина.

Делото е насрочено за януари.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 3 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Евростат: Само 16 процента от българите проверяват информацията, която срещат онлайн

Само 16 процента от българите на възраст 16-74 години проверяват дали информацията, която намират онлайн – в сайтове или социални мрежи, е вярна, показват данни на Евростат. Това е едно от най-ниските равнища в ЕС. С по-слаби резултати от нас са само Литва (11 процента) и Румъния (12 процента). Страната […]