Мъртвопиян опита да влезе с кола в магазин край Пловдив, после заспа на волана

NetNews

Катастрофа е станала снощи в центъра на Ново село. Сигналът за произшествието постъпил в РУ-Стамболийски около 22:40 часа. На място е изпратен автопатрул, който установил, че 42-годишен водач на лек автомобил "Фолксваген Лупо" се е ударил в стъпала от бетон, водещи към входа на магазин. След удара превозното средство е застанало перпендикулярно на платното за движение.

Автомобилът не бил собственост на водача. При пристигането на патрула той бил заспал на шофьорската седалка, а след събуждането му – в неадекватно състояние и силно лъхащ на алкохол. Екип на ЦСМП Пловдив е прегледал мъжа зад волана на място, като е констатирана охлузна рана в областта на главата. Отчетената алкохолна проба при проверката е показала 2,43 промила в издишания въздух.

По случая е образувано досъдебно производство, а водачът е задържан със заповед за срок до 24 часа.

Още трима водачи са задържани в областта за шофиране в неадекватно състояние.

27- годишен пловдивчанин е управлявал мерцедес под въздействие на канабис. Проверката е извършена от служители на Трето РУ малко след 20,00 часа на 21 февруари. Досъдебно производство за управление на МПС след приложена принудителна административна мярка, влязла в сила от 25 януари тази година, е започнато срещу 55- годишен жител на пазарджишкото село Паталеница. Малко преди 21 часа на 21 февруари, полицейски патрул спрял лек автомобил «Опел корса» на територията на село Цалапица.

След направената справка в масивите на МВР се оказало, че водачът е с отнета шофьорска книжка за извършено нарушение и няма право да управлява автомобил. Мъжът зад волана е задържан, а случая е докладван на РП Пловдив. На пиян водач на мотопед «Гарели» са се натъкнали при проверка служители на РУ Труд. При обход в село Ясно поле било спряно двуколесно превозно средство, а полеви тест с техническо средство отчел, употреба на 2,65 промила алкохол от страна на водача. Лицето, управлявало превозното средство е задържано, а по случая е започнато бързо производство.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Славия е много близо до договор с Михаил Александров

Бившият национал Михаил Александров е на крачка от договор със Славия, пише "Блиц". Офанзивният външен халф напусна Арда, след като разтрогна договора си с клуба от Кърджали. 31-годишният футболист беше искан освен от Славия и от Етър. Любопитното е, че Александров може да дебютира с белия екип именно срещу Арда, […]