Мъск: Свалям забраната, която Туитър наложи на Доналд Тръмп

NetNews

Главният изпълнителен директор на „Тесла“ Илон Мъск заяви днес, че ще отмени забраната, която Туитър наложи на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, като цитира негово изявление, направено на конференция за бъдещето на автомобилостроенето.

Мъск, който се самоопределя като „абсолютист на свободното слово“ неотдавна подписа сделка за 44 милиарда долара, за да придобие социалната медия.

Решението на Туитър да забрани достъпа на Тръмп до социалната мрежа не заглуши гласа му, а по-скоро подсили възгледите му сред привържениците на десни политически идеи, заяви Мъск, определяйки бана като „морално неправилно и откровено глупаво“.

Акаунтът на Тръмп в Туитър беше блокиран малко след размириците на американския Капитолий на 6 януари 2021 година. Социалната медия се позова на „опасността от ново подстрекателство към насилие“, мотивирайки решението си.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Назрява бунт в окупаторската армия на Путин (аудиозапис)

Руските окупатори в Украйна се оплакват на своите близки от командирите си. Моралът в армията на Владимир Путин е нисък, а вече има и призиви за бунт. Службата за безопасност на Украйна прехвана телефонен разговор, който разкрива отчаянието в руската окупаторска армия, нахлу непредизвикано в Украйна на 24 февруари. Руски […]