Мъск: Tesla Model Y ще е най-продаваната кола в света през 2022 или 2023 година

NetNews

Илон Мъск си постави доста амбициозна цел, като заяви, че Tesla Model Y ще е най-продаваният автомобил в света през 2022 година или през 2023 година. Това се случи на пресконференция на марката, която имаше за цел да бъдат обсъдени продажбите и финансите за първата четвърт от годината.

Мъск дори потвърди това, отговаряйки на въпрос в Twitter. Там милиардерът заяви, че това най-вероятно ще стане през 2023 година, когато Model Y трябва да достигне най-високите нива на продажба. За сравнение, през 2020 година Tesla е продала около 442 хиляди бройки от Model Y и Model 3 заедно, като не се уточняват точни данни за самостоятелните модели.

Ако вземем цифрите за най-продавания автомобил през 2020 година, то можем да видим, че това е Toyota Corolla от която са продадени около 1.1 милиона екземпляра. От Tesla също споделят, че от началото на 2021 година са продали близо 185 хиляди копия от Model Y и Model 3.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Къща и 1000 EUR безусловен доход

Аника Хирзекорн предпазливо замазва с глина една пукнатина по фасадата на бъдещия ѝ дом. 35-годишната жена никога не е правила нещо подобно досега. А и никога преди не е живяла в толкова малко градче. Хирзекорн и съпругът ѝ Роландо Гонсалес идната година ще се заселят в Лойц в провинция Мекленбург-Предна […]