Навършват се 9 години от атентата в „Сарафово“

NetNews

Днес се навършват 9 години от кървавото терористично нападение на летище "Сарафово" в Бургас. На 18 юли 2012 година, малко след 17.00 часа, терорист взриви бомба до автобус с израелски туристи. При атентата загинаха българския шофьор, петима израелци и самият извършител. Ранени бяха близо 40 души.

На мястото днес има издигнат паметник, но и тази година няма да има възпоменателна церемония. Съпричастните към трагедията ще поставят индивидуално венци и цветя. От еврейската общност в Бургас се надяват ситуацията с пандемията да се нормализира догодина, за да почетат паметта на загиналите на десетата годишнина.

През 2020 година Специализираният наказателен съд наложи задочно доживотен затвор без замяна за двамата подсъдими по делото Хасан ел-Хадж Хасан и Мелиад Фарах.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Любо Пенев: Загубата дойде в един много подходящ момент

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев остана спокоен след тежкото поражение с 0:4 от Лудогорец за Суперкупата. Треньорът на "червените" заяви, че знае къде са причините за загубата, но няма да ги каже, защото не е редно. Той допълни, че поражението идва в подходящ момент. “Загубите винаги са неприятни. Тя дойде […]