Нагоре! Случаите на COVID-19 по света вече са над 84 милиона

NetNews

Случаите на заразяване с коронавирус по света са над 84 милиона, а 1 829 384 души са починали, показва статистиката на Ройтерс.

На първо място по брой на заразени и смъртни случаи в света продължават да са Съединените щати с над 20 милиона потвърдени случаи на COVID-19, от които почти 348 хиляди с фатален край.

В Германия потвърдените случаи на коронавирус за последното денонощие са 10 315, показват данните на Института по заразни болести „Роберт Кох“. Регистрираните смъртни случаи се увеличават с 312 до 34 272 от началото на пандемията.

Общо потвърдените случаи в Германия стават 1 765 666.

Броят на починалите с COVID-19 в Съединените щати надхвърли 350 хиляди. Експертите очакват нов скок на новите случаи и на починалите след събиранията за коледните и новогодишните празници, предаде Асошиейтед прес.

Съединените щати започнаха да прилагат две ваксини, за да предпазят здравните работници и населението над 80-годишна възраст, но процесът на ваксиниране е критикуван като бавен и хаотичен.

През последните няколко дни множество щати, сред които Северна Каролина и Аризона, отчетоха рекорден брой новозаразени.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Харалан Александров за Манолова и "Отровното трио": Или стигаш до оргазъм, или не

"Интересно е как ще се развие въпросът с Мая Манолова и Отровното трио. Усещането ми е, че това е малко като спасителен ход. По време на протестите те заложиха на оставка и вдигнаха много високо летвата на моралните изисквания. Даде се шанс да се нажежат страстите и да се стигне […]