Надуват баржите за прехвърлянето на товара от „Вера Су“

NetNews

Днес трябва да започне разтоварването на заседналия край Камен бряг товарен кораб "Вера Су". Платформата с хидравличната техника вече е на място, информират от БНТ.

В момента служители на "Морска администрация" надуват с компресори трите баржи, които ще участват в разтоварването на азотните торове. Баржите са предназначени за влажната смес от товара. Преди това ще се прехвърли сухият товар.

Плавателните съдове са осигурени от Европейската агенция за морска безопасност и пристигнаха от Италия.

Баржите са с дължина 15 метра и ширина 5 метра. Товароподемността им е 100 кубически метра. Предназначени са за превоз и съхранение на течни товари. Оборудвани са с апаратура и 2 компресора.

Очаква се азотните торове да бъдат прехвърлени с помпи. След като бъдат надути, баржите ще бъдат издигнати с кран и спуснати на вода, а с помощта на буксири ще стигнат до "Вера Су". Очаква се превозването им до кораба от Варна да е няколко часа.

Трябва да пристигнат по-късно днес край Камен бряг.

Баржите са участвали в традиционното военноморско учение "Бриз" през 2019г. и 2020 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бойко Борисов: Румен Радев допусна тока и газа да скочат 4 пъти

,,Защо допуснаха цената на тока да стигне близо 700 лв. при АЕЦ, пълни язовири и собствени въглища. Кое донесе вдигането на цената на тока четири пъти?! Газът ние го намалихме с 50%, но сега се е вдигна. Лично Радев смени всичко в държавата с негови поставени хора. Навсякъде! Всичко смени […]