Над 1 млрд. евро са дадени за запазване на природата, откакто сме в ЕС

NetNews

„За времето, в което сме в ЕС са дадени 1 млрд. евро за опазване на природата. Не знам какво виждат хората да е направено за това, без някой да изкарва пари“, това заяви екоактивистът Филип Цанов пред „ЕвроДикоФ“.

„За мен това е най-важното министерство. Няма проект, независимо дали е метро, лифтове, тунели, магистрали, мостове на Дунав без да се прави екологична оценка. Влиянието на това министерство е огромно във всеки един сектор“, категоричен беше той.

„Защитените зони са цялата натура. 35% са натура – защитена зона. Защитените територии са 5%. Това са резервати, защитени местности, природни и национални паркове. Това ръководство на МОСВ иска тези 5% да станат 30%. Плановете предвиждат да се направят още няколко природни и национални парка“, уточни Цанов.

По думите му след време може да се стигне до проблем между МОСВ и регионалното министерство, защото различните проекти на двете ведомства се припокриват.

„Всички екологични оценки са по съдебен ред. Имаш право да обжалваш. Повечето жалби са от неправителствени или екологични организации. Тези екологични оценки се случват на две инстанции“, добави той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

4 начина да покорите сърцето на мъжа

Понякога се случва така, че не мъжът да бъде привлечен от вас, а първоначално – вие от него. И тук идва въпросът как да успеете да спечелите вниманието му, а след това и сърцето му. Желанието на един мъж да бъде с вас се провокира от по-дълбоки впечатления за личността, […]