Над 100 са глобите във връзка със скандала „Партигейт“

NetNews

Над 100 станаха вече глобите, наложени заради нарушения на разпоредбите срещу КОВИД-19 в британски правителствени офиси, в това число и в официалната резиденция на Борис Джонсън, съобщи днес британската полиция, предаде Асошиейтед прес.

Миналия месец Джонсън призна, че е бил сред десетки други лица, платили глоба за посещаването на партита и събирания, несъобразени с наложените ковид мерки. По този начин той стана първият британски премиер, санкциониран за нарушаване на закона по време на своето управление, предаде БТА.

Разкритията, че Джонсън и други лица от властта са се събирали незаконно в правителствени сгради през 2020 и 2021 година – докато на милиони граждани беше наредено да ограничат своите контакти, за да забавят разпространението на заразата – разгневи избирателите и предизвика призиви за оставката на Джонсън.

Премиерът се извини за това, че е присъствал на изненадващо парти за рождения си ден в официалната си резиденция на „Даунинг стрийт 10“, но настоя, че според него събирането не е било всъщност парти

Съпругата на Джонсън и министърът на финансите Риши Сунак също казаха, че са били глобени за присъствието си на това събитие. От полицията съобщиха, че през последния месец са били наложени около 50 глоби в резултат на разследването във връзка със скандала, наричан „Партигейт“. От полицията обаче не дадоха информация за самоличността на получателите на глобите.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Избраха Везенков в идеалния отбор на Евролигата

Александър Везенков е може би най-добрият роден баскетболист в момента, като за това свидетелства поредното признание, което получи от Евролигата. Той бе избран в идеалния отбор за сезона в турнира, научихме от Gol.bg. Фенове, журналисти, треньори и капитани на участниците в надпреварата дадоха своя глас за идеалната шестица. Освен Везенков […]