Над 130 снегорина чистиха улиците на София

NetNews

136 снегопочистващи машини и екипи на фирмите, ангажирани с почистването на София, са работили през изминалата нощ в столицата, предаде БНТ.

Извършени са обработки срещу заледяване на пътните платна на улици, по които се движи градският транспорт и главни улици във всички райони на столицата.

Обработени против заледяване са и общински пътища на територията на Столичната община, както и вътрешноквартални улици в районите "Възраждане", "Средец", "Оборище", "Враждебна", "Витоша", "Овча купел", "Панчарево". Южната дъга на Околовръстен път също е обработена. Тече втора обработка на улиците, по които се движи градският транспорт.

Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златните мостове" в природен парк "Витоша".

Дейностите по снегопочистване се контролират от екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват аварийните екипи на общината. Към момента са почистват прилежащите пространства към спирките на градския транспорт.

Напомня се на шофьорите да използват автомобилите си подготвени за движение при зимни условия и да карат със съобразена с пътните условия скорост.

По прогноза валежите от дъжд и сняг ще продължат и през днешния ден.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Горя автосервиз във Варна

Пожар избухна в обедните часове в квартал „Владиславово” във Варна, предаде NOVA. За щастие няма тежко пострадали. Малко преди 13:00ч. живеещи в района подали сигнал за горящ автосервиз. Според местните хора са се чували и експлозии. На място са изпратени два екипа на пожарната, които своевременно са потушили пламъците. По […]