Над 2000 домови кражби в страната за първите пет месеца на 2020-а

NetNews

Над 2 хиляди домови кражби са били извършени в страната за първите пет месеца на годината.

Предпочитаното от крадците време за извършване на престъпление е периода между 9 и 12 часа, когато повечето от домовете остават без пряко наблюдение, съобщават от МВР.

Поводът за предупреждението е третото издание на кампанията на европейския фокус „Ден за превенция на домовите кражби“, който се провежда днес.

Целта е да се повиши информираността на гражданите затова как могат най-ефективно да се защитят от престъпни посегателства.

Домовите кражби, според статистическите данни, продължават да заемат сериозен дял в престъпната дейност, въпреки че тези престъпления са намалели заради пандемията.

Според информацията от главна дирекция „Национална полиция“, за първите пет месеца на 2020 година са били извършени 2 258 домови кражби като разкрити са 25 на сто от тях.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стъки: Нещастници, този път много сгрешихте!

Скъпи приятели, начело на държавата стоят вредни за спорта и недостойни да управляват България хора. Това написа във "Фейсбук" Станислав Недков след отправените обвинения по-рано днес (16.06. бел ред.). Служебният министър на спорта Андрей Кузманов и говорителят на Министерски съвет Антон Кутев aтакуваха Стъки преди часове. "Другият, който през цялото […]