Над 2800 регистрирани патента от Toyota през 2020 година

NetNews

Американската асоциация за регистриране на марки и патенти награди Toyota за най-много регистрирани патенти в автомобилната индустрия през изминалата година. От японската компания са заявили 2819 патента през 2020 година, което е ръст от 4% сравнено с предходната 2019 година.

„Ние сме доволни да разширим нашата база от патенти в широка гама от технологичен аспект през последната година и сме още по-горди от постигнатите резултати на нашите екипи“, заяви отговарящият за патентите в Toyota Северна Америка, Фредерик Мау.

„Иновациите в Toyota тласкат марката към технологичното развитие на компанията, като водещите патенти на Toyota са важна част от прогреса, заедно с инвестициите в изследвания и партньорство.“

От 2003 година до сега, японската компания е патентовала над 1400 различни технологии свързани с автономното шофиране, а за последните 4 години от компанията са вложили над 1 милиард долара в разработката на автономни автомобили.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Два варианта за мача от ШЛ между РБ Лайпциг и Ливърпул

Два са вариантите за провеждане на двубоя от Шампионската лига между отборите на РБ Лайпциг и Ливърпул. Както е известно, немските власти не направиха компромис и не разрешават на тима на мърсисайдци да пристигне страната. В Германия са забранени всички полети от Великобритания, а това възпрепятства провеждането на срещата. Изпълнителният […]