Над 4 млн. са украинските бежанци в Полша

NetNews

Броят на украинците, напуснали страната си и пристигнали в Полша след нахлуването на Русия през февруари, е надхвърлил 4 милиона души, съобщи днес в Туитър полската гранична служба, цитирана от ДПА.

Най-новите данни показват, че вчера в Полша са пристигнали 24 900 души, с което броят им е надхвърлил 4 милиона. Не може да се каже обаче колко от тези хора са останали в Полша и колко са продължили към други западноевропейски държави, предаде БТА.

Наскоро полският президент Матеуш Моравецки заяви, че страната му е приела около 2 милиона украински бежанци.

Освен това потокът не е еднопосочен. Вчера полските власти отбелязаха също, че много хора се връщат в райони, които отново са под украински контрол след първоначалното нахлуване на Русия.

Преди инвазията населението на Украйна наброяваше над 44 милиона души. Много от бежанците се насочиха към Полша, която има 500-километрова граница с Украйна.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Гроздан Караджов: Полагаме усилия да отворим прохода "Петрохан" най-бързо

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов провери разчистването на прохода „Петрохан”. Дейностите по разчистване на републиканския път са в ход, но проходът все още е затворен. „На място сме с екипите на АПИ и фирмите, които поддържат тази област. Основната причина за бедствената ситуация […]