Наемат безработни от рискови групи

NetNews

Общо 54 безработни лица от в региона ще бъдат наети на работа по линия на Регионалната програма за заетост. Тя  бе приета днес на заседание на Комисията по заетост в Областна администрация – Ямбол.

Работните места са за специфични групи – безработни младежи до 29 години с подгрупа до 25 години, безработни над  50-годишна възраст, такива с ниска или не търсена на пазара на труда квалификация, безработни лица с трайни увреждания, както и продължително безработни.

Петима души ще бъдат наети в Областна администрация. За община Ямбол назначените ще бъдат 11, за община „Тунджа“ – 11, за община Стралджа – 6, за община Елхово – 16, за община Болярово – 5.

Програмата се финансира със средства от държавния бюджет на стойност 213 608 лева.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ferrari също преминава на ток

Все повече автомобилни производители избират електромотори като източник на задвижване за своите нови модели, независимо дали те са комбинирани с двигател с вътрешно горене или работят самостоятелно. От Ferrari вече представиха няколко хибридни модела, а изглежда че италианците вече обмислят и идеята за изцяло електрически автомобил, но това ще се […]